Fényszóró polírozás Kapuvár +36 70 602 6000

Autólámpa polírozás Babót

A fényszóró polírozást szükségessé teszi, hogy bizonyos idő elteltével a műanyag autólámpák bemattulnak, megszűnik az átláthatóságuk, karcossá válnak. Ez a változás legtöbbször az ultraibolya sugárzásnak, a hőhatásnak és az oxidációnak tulajdonítható. Viszont ez több mint egy kis „kozmetikai” hiba. A matt fényszórók komoly veszélyt jelentenek a biztonságra, kiváltképpen az éjjeli vezetés során. Mérések alapján egy besárgult lámpa hatékonysága akár 80%-kal is kisebb lehet. Ezen kívül az autó ilyen állapotban nem vizsgáztatható le.  

Az autó lámpájának szervizelése Babót környékén

Jelenleg két lehetőség közül választhat: fényszóró csere vagy fényszóró polírozás. Az autólámpák cseréje igen költséges és sokáig tart, míg a lámpa polírozás okosabb, költségkímélő eljárás. Munkatársaink szakszerű szervizt kínálnak az érdeklődőknek Babót övezetében, akár hétvégén is. A jelenleg piacon lévő legprofibb szerszámokkal, legmodernebb műszaki megoldásokat (kétkomponensű lakkozás vagy pasztás) bevetve dolgozunk, így biztosítva fényszóróinak a hosszú ideig tartó fényességet, tisztaságot, ellenállóságot a különféle hatások ellen, Önnek pedig a láthatóságot és biztonságot nyújt. Ha segítségre van szüksége, hogy melyik eljárás a legalkalmasabb Önnek, forduljon hozzánk nyugodtan, mi segítünk meghozni a legjobb döntést. A technológiákról bővebben a főoldalról a Polírozási technológiák menüpontban is olvashat.

Fényszóró polírozás előtte-utána fényképek – polírozás Babót területén

  lampaburapolirozaselotteutanakepek Babót  

Lámpabúra polírozási technikák

Mi is történik fényszóró polírozáskor?

Habár a műanyag fényszóró sok előnyös paraméterrel rendelkezik, van egy hátránya, ez pedig az, hogy az idő elteltével az oxidáció, napfény, hőmérsékletingadozás megváltoztatja a fényszóró felületének fizikai tulajdonságát. A gyári fényszórók eredetileg még rendelkeznek UV álló bevonattal, amely jórészt megvédi a lámpákat a környezeti behatásoktól. Viszont ahogy jeleztem korábban, idővel sajnos ez a folyamat elkerülhetetlen. A jó hír az, hogy a probléma könnyen elhárítható a lámpák polírozásával, ami az esetek többségében ideális választás. A polírozáskor nem más történik, mint hogy eltávolítjuk az oxidációt, és egy új UV álló réteggel látjuk el a fényszórókat. A fényszórók helyreállítása eredeti állapotukba nemcsak a jármű esztétikai megjelenését fokozza, hanem, ami még sokkal lényegesebb, biztonságot ad a benne ülőknek azáltal, hogy visszaállítjuk a fényszóróknak azt a képességét, hogy a jármű előtt haladó tárgyakat megfelelően világítsa meg. Polírozáskor a lakkozásos vagy pasztás technológia között dönthetnek kedves ügyfeleink. lampaburapolirozas Babót

Lakkozás vagy paszta?

Ránézésre a többségnek gondot jelenthet, hogy melyik eljárást érdemes választani. Az alábbiakban megtalálja a két technika közötti főbb eltéréseket. Pasztás technika:

 • 7 lépcsőben történő polírozás után paszta kerül a fényszórókra
 • Pénztárcakímélő megoldás
 • Kevésbé hosszú ideig tartó hatás
 • 45 perc munkaidő

Lakkozás:

 • 7 lépcsőben történő polírozás végén kétkomponensű lakkot alkalmazunk
 • Optimális UV védelem
 • Drágább módszer
 • Sokáig tart
 • 60 perc szükséges az elvégzéséhez

Mit nyerünk a fényszóró polírozással?

A fényszóró polírozás alkalmával nagymértékben járulunk hozzá a környezetvédelemhez, mivel nem hozunk létre felesleges hulladékot. Így ez környezetet kímélő módszer. Járulékos előnyei:

 • Jelentősen növeli a jó láthatóságot utazás közben
 • Fokozza járművének külső megjelenését, ezáltal növelve értékét
 • Segíti járművének eladhatóságát
 • Szükségtelenné teszi a drágább cserét
 • A jármű átmegy a műszaki vizsgán

Kiegészítő szolgáltatásaink Babót területén

Óriási tapasztalatunk van a szélvédő javítás és autóüveg csere területén is. Ha járművét szeretné fóliáztatni, akkor is számíthat ránk, keressen minket az elérhetőségeinken. Időpont egyeztetése után akár hétvégén is állunk rendelkezésére, és helyszíni kiszállással is elvégezzük a kért fényszóró polírozást vagy egyéb szolgáltatást Babót régiójában.